Kull 1 ansettes i disse dager 

I vinter lyste Trainee Hallingdal ut sine første stillinger.  Da søknadsfristen gikk ut 8. april var det 60 søkere til Hallingdals første trainee-program. Går alt etter planen vil de første fem traineene vært ansatt i løpet av kort tid, og fra høsten av er de i gang med spennende prosjekter i bedriftene. 

60 søkere

– Vi var ganske spent da vi la ut stillingsannonsen i mars. Ville det komme søkere, og ville det være relevante søkere. At vi nå sitter med 60 søkere er helt fantastisk, sier Anita Østro. Hun er HR-sjef i Hallingplast som sammen med Vidju, Sparebank1 Hallingdal og Valdres, Bruse og Hallingdal Kraftnett er de bedriftene som er med i pilotprosjektet Trainee Hallingdal. 

Kompetanse og friskt pust 

Ideen om Trainee Hallingdal kom på et styreseminar i Sats på Hallingdal vinteren 2023. Sammen med Hallingdal Næringshage tok Sats på Hallingdal fatt på arbeidet med å se på hvilke bedrifter som ønsket være med. 

-For oss var det helt naturlig å bli med på dette initiativet. Det er en mulighet til å få tak i den kompetansen vi trenger, samtidig som vi tror traineene kan bli et friskt pust inn i bedriftene våre, sier Annemiek Friebel i Vidju. 

Vellykket prosess 

I vinter har det vært lyst ut stillinger innen HR, bærekraftsrapportering, forretningsutvikling og teknologi og IT. Blant de 60 søkerne var det mange gode kandidater, og bedriftene har sammen plukket ut de beste kandidatene til intervju. Ellen Blakkestad i Sparebank1 Hallingdal Valdres er godt fornøyd med prosessen så langt. 

-Førstegangsintervjuene har vært vellykket, og vi gleder oss til å blir enda bedre kjent med noen av kandidatene i annengangsintervju de neste ukene. 

Går alt etter planen vil de første fem traineene vært ansatt i løpet av kort tid, og fra høsten av er de i gang med spennende prosjekter i bedriftene. 

Relaterte saker